Lokal ungdomspolitiker udnævnt som formand for Nye Borgerliges Ungdom

Mikkel Bjørn Sørensen fra Jelling er i weekenden blevet udnævnt til landsformand for ungdomsorganisationen Nye Borgerliges Ungdom.

Mikkel Bjørn Sørensen har tidligere varetaget posten som lokalformand for Konservativ Ungdom i Vejle, men blev i foråret ekskluderet på ungdomspartiets landsmøde, da han tilkendegav, at han ikke ville stemme på Konservativ Folkeparti. Foto: Thor Bill

Mikkel Bjørn Sørensen har tidligere varetaget posten som lokalformand for Konservativ Ungdom i Vejle, men blev i foråret ekskluderet på ungdomspartiets landsmøde, da han tilkendegav, at han ikke ville stemme på Konservativ Folkeparti.
Foto: Thor Bill

Af Thor Bill

Nye Borgerliges Ungdom har i denne weekend fået ny landsformand. Det er den 20-årige lokalpolitiker Mikkel Bjørn Sørensen, der er blevet udnævnt til posten. Det sker, fordi den tidligere formand, Jonathan Bredo, trækker sig på grund af travlhed.

Mikkel Bjørn Sørensen har siden foråret fungeret som næstformand, men han er nu klar til at stå i spidsen for ungdomspartiet. Og den nye formand ser lyst på fremtiden for Nye Borgerliges Ungdom:

”Vi har et godt samarbejde med Nye Borgerlige, og det er mit klare indtryk, at der bliver lyttet til, hvad vi har at sige. De voksne er jo også opmærksomme på, at vi unge er arvtagere til det her projekt og skal være med til at forme partilinjen fremadrettet. Så jeg er meget positivt indstillet,” forklarer den 20-årige ungdomspolitiker.

Får de indflydelse?
Valgforsker ved Aalborg Universitet, Johannes Andersen, tror ikke, at Nye Borgerliges Ungdom kan finde tilstrækkelig opbakning blandt de danske unge. Han mener derfor heller ikke, at ungdomspartiet får nogen særlig betydning på den politiske scene.

”Deres største udfordring bliver at gøre sig interessante. Selvfølgelig kan de finde en 30-40 stykker, der er interesserede, men der er langt til, at de betyder noget for alvor. Man skal virkelig være ude med en luppen for at se, at de skulle være spændende i en større politisk sammenhæng,” siger han.

Mikkel Bjørn Sørensen kan dog ikke genkende kritikken:

”Jeg kan ikke spå om, hvor mange medlemmer vi får, men jeg mener, at vi har et godt potentiale. Det er også mit indtryk, at der er mange unge mennesker, som har manglet det her parti,” fortæller han og vurderer, at partiets nuværende medlemstal ligger på omkring 160 mennesker på landsplan.

Vil holde fast i konservatismen
Ungdomspartiet har endnu ikke færdiggjort et selvstændigt politisk principprogram, men følger overordnet Nye Borgerliges politiske linjer. Landsformanden mener dog ikke, at det er ungdomspartiets rolle altid blot at følge moderpartiet blindt.

”Vi har mulighed for at stå lidt på sidelinjen og holde Nye Borgerlige fast på at efterleve den konservatisme, som er deres udgangspunkt. Vi vil naturligvis også italesætte de ting, som vi synes skal på dagsordenen. Partiet har fokuseret meget på udlændinge- og økonomisk politik, men vi synes også, det er vigtigt at tale om blandt andet kultur-, værdi- og retspolitik,” fortæller Mikkel Bjørn Sørensen.

Politikerne er positive
Hos moderpartiet Nye Borgerlige vil de gerne samarbejde med ungdomspartiet. De mener, at det er vigtigt at få inspiration og politiske input fra de unge, og derfor har Mikkel Bjørn Sørensen også fået en plads i partiets hovedbestyrelse.

Pressechef Lars Kaaber roser den nye ungdomsformand:

”Jeg mødte ham første gang til Folkemødet på Bornholm, og jeg har fået et meget positivt indtryk af ham. Han indeholder rigtig meget af det gåpåmod og organisationskraft, der skal til,” forklarer han.

Også lokalt glæder man sig over den nye formands tiltræden. Holger Gorm Petersen, der sidder i Vejle Byråd for Nye Borgerlige, er glad for, at valget netop er faldet på den unge vejlenser.

”Det er rigtig dejligt. Jeg har kun hørt godt om Mikkel, så jeg glæder mig rigtig meget til, at der også sidder en landsformand her i Vejle,” fortæller byrådsmedlemmet.

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *